Amsterdam StatLab

statistisch advies – data analyse – trainingen

Wie

Amsterdam StatLab oprichter Harry van Zanten is hoogleraar Statistiek aan de Vrije Universiteit Amsterdam. Hij studeerde Wiskunde aan de Vrije Universiteit en promoveerde aan de UvA. Van Zanten was onderzoeker bij het Nyenrode Forum for Economic Research NYFER en daarna achtereenvolgens universitair docent en hoofddocent aan de VU, hoogleraar Statistiek aan de TU Eindhoven en hoogleraar hoogleraar Mathematische Statistiek aan de UvA. Sinds september 2019 is hij hoogleraar aan de VU.

HARRY VAN ZANTEN Voor zijn wetenschappelijke werk ontving Van Zanten in 2010 van de Vereniging Voor Statistiek de Van Dantzigprijs, de belangrijkste Nederlandse prijs op het gebied van de statistiek. Ook kreeg hij prestigieuze VENI, VIDI en VICI onderzoeksbeurzen van de Nederlandse Organisatie voor Wetenschappelijk Onderzoek (NWO). In 2016 werd hij verkozen tot Fellow van het Institute of Mathematical Statistics.

Van Zanten deed ruime ervaring op met statistisch advieswerk, zowel in zijn consultatie functie bij NYFER als tijdens consultatieprojecten uitgevoerd vanuit zijn universitaire posities. Sinds 2015 zijn die werkzaamheden ondergebracht in Amsterdam StatLab.

Zie deze link voor Harry van Zanten’s VU webpagina.